7 Eylül 2010 Salı

Vestel MAESTRO buzdolabı nasıl?


Göz alıcı bir tasarıma sahip. Siyah ve sizin için boy aynası görevi görebilecek kapaklar. Mavi ağırlıklı ışıkları olan dokunmatik ekranı var.

  Gelelim içine. Buzdolabı çok büyük olduğu için güzel bir fotoğraf çekemedim. Yazının sonunda vereceğim buzdolabının mini web sayfasından yakından incelemeniz mümkün. Ben bahsedeyim kısaca. Üzerinde hoş yuvarlaklar olan cam raflar ve camların arkasından verilen LED ışıklar var. Buzlukta da aydınlatma bulunuyor.


Soğutucu bölümünde(alt kısım); 0° / Kahvaltılık bölmesi(Ayarlanabiliyor), en altta sebzelikler bulunuyor.
Dondurucu bölümünde(üst kısım); Buzmatik(Kolay bir hareketler buzlar buz toplama kabına düşüyor. Hızlı dondurucu bulunuyor.

  Şimdiye kadar gördüklerinizi normal karşılamış olabilirsiniz. Şimdi sıkı durun. Bu buzdolabı müzik çalıp, ses kaydediyor. Ekstra özellikleri ayrıntılarıyla listeleyelim:

  • MP3 Çalma: USB belleğinizi buzdolabınıza takarak mutfakta eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca ekranında şarkı ismini de gösteriyor. Ses ayarı da var tabii ki. 2 adet stero hoparlörü var. Sesi de oldukça çok çıkabiliyor.
  • Ses Kaydetme: Evdeki diğer bireylere buzdolabı aracılığı ile mesaj bırakabilirsiniz. "Dolma yaptım akşam yersiniz"
  • Zamanlayıcı: Ayarladığınız zaman sonrasında alarmı çalıyor. Böylece yemekleri ocakta unutmuyorsunuz. (Bir dezavantaj, alarm sesi biraz düşük. Başka bir odadan duymanız pek mümkün değil.)
  Daha normal özellikler:
  • Tatil modu: Tatile giderken soğutucu bölümünde(Alt kısım) bir şey kalmıyor. Bu yüzden buzdolabını kapatmak istiyorsunuz değil mi? Ama ya dondurucudakiler? Mecburen kapatamıyorsunuz. Tatil modu sayesinde soğutucu çalışmaz(koku oluşmaması için düşük miktarda çalışmaya devam edecektir. Kapağı kokmaması için açık bırakmanıza gerek yok.) ama dondurucu işine devam eder.(Kullanılmayacağı için en düşük (-16 derece) sıcaklığa getirilir.) 
  • Eco Mod: Ekonomik mod. Sıcaklık ayarlarını buzdolabı kendi yapar.
  • Çocuk Kilidi: Çocuklarınızın ekrandaki düğmelere basması engellenir.
  • Ekran Koruma: Ayarlanırsa buz dolabının ışıkları boşta iken 5 sn sonra söner. Ekrana dokunuşunuzda tekrar yanar.
 Koruma Özellikleri: 
  • Düşük Gerilim Koruması: Elektrik düşük gerilimde ise kompresör korumak için fişi çekmenize gerek yok. Buzdolabınız düşük gerilimi anlayıp zaten durduracaktır.
  • Hızlı Kesinti Koruması: Kompresördeki havanın dengelenmesi için yaklaşık 5 dk gerekir. Eğer normalde elektrikler kesildikten sonra 5 dakika geçmeden gelirse veya buzdolabının fişini çekip 5 dk geçmeden tekrar takarsanız kompresör zarar görebilir. Ama bu buzdolabında böyle bir sorun yok. Buzdolabı bunu otomatik anlar ve kompresör çalıştırmak için 5 dakika bekler.
  • Bu koruma özellikleri sayesinde gözünün arkada kalmayacak :)
  Böyle bir buz dolabının elektrik idaresine para kazandırmaktan başka bir işe yaramayacağını düşünüyorsanız yanılırsınız bu buzdolabı A+ enerji sınıfında.

 Şimdi bu buzdolabının görünümünü yakından görmek için buzdolabının mini web sitesine buraya tıklayarak gidebilirsiniz. 
  Ubuntu, teknoloji, bilgisayar, android, beyaz eşya, linux, televizyon, klima, buzdolabı, çamaşır makinesi, internet, web

5 yorum:

  1. bizde almayı düşünüyoruz ancak tv ile birlikte mi alsak yoksa tek mi karar veremedik.sen bu konuda belki yardımcı olursun tvsi nasıl?

    YanıtlaSil
  2. TV çokta güzel değil. 1 HDMI girişi, Bilgisayar girişi var farklı olarak. USB girişi falan yok. Ama tabii ki hiç almamaktan iyidir. Belki üstüne para verirseniz beğendiğiniz bir TV'yi alabilirsiniz. Hiç almamak olmaz, neredeyse 1000 TL'lik TV veriyorlar kaçar mı?

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler.Bugün televizyonsuz bir anlaşma yaptık bayi ile bize göre iyi bir fiyata geldi.tekrar teşekkürler verdiğin bilgi için.iyi günlerde kullanmanız dileğiyle

    YanıtlaSil
  4. müzik çalması biraz saçma. ama şık bir buzdolabına benziyor. önyargılı davranmak gibi olmasın ama vestel markasını pek sevmem.

    YanıtlaSil
  5. Nedense müzik çalma olayına fazla takılı kalınıyor. Asıl dikkat edilmesi gereken bence genişiği ve şıklığı.

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi dile getirin!