30 Nisan 2014 Çarşamba

Firefox 29'da Neler Var?

Firefox 29'u Ubuntu üzerinde kullanmaya başladım. Firefox bu sürümde yeni bir tasarım ile geldi. Bu yeni tasarım kullanıcı için en iyi özelleştirmeyi sağlıyor. Yeni sürümde hız da göze en çok çarpan iyileştirmelerden biri. Firefox yeni HTML teknolojilerini ve Javascript betiklerini işlemede diğer tarayıcıları geçmiş. Fakat ben bu yazımda hız testlerine girmeden kullanıcıyı daha çok ilgilendiren tasarımsal yeniliklere göz atacağım.


 Yeni sürümde Firefox yeni özelliklerini bize kısaca tanıtıyor. Yeni tasarımda yuvarlak köşeli sekmeler görüyoruz. Bunun adı Australist. Geçmişte bu isimde bir temayı Firefox'ta bulabiliyorduk. Mozilla bu temayı geliştirerek bu sürümde öntanımlı olarak kullanmaya başladı.

 Önceden sol üstte bulunan Firefox menü tuşu artık yok. Benzer işlevde bir tuş sağ tarafa konmuş. Bence eski yeri daha güzeldi ama sekmelere daha çok yer kalacağından yeni halinin daha kullanışlı olabileceğini söyleyebilirim.

 Bahsettiğimiz ana menü baştan aşağı değişmiş. Kullanışlı, aradığınıza kolayca ulaşabileceğiniz bir görünüme geçilmiş.

 Bu menüdeki ve ana çubuktaki nesnelerin yerleri kolayca değiştirilebiliyor veya gizlenebiliyor. 
 Yeni tasarım üzerinde Personas'ların kullanımı da gayet hoş:


 Bir de Sync konusunda yenilikler var. Eski Sync gerçekten çok kullanışsızdı. Artık Firefox'unuzu diğer cihazlarımızla kolayca eşitleyebiliyoruz.

 Firefox'u buradan indirebilirsiniz.
 Linux dağıtımı kullanıcıları Firefox'u Paket Yöneticilerinden veya Yazılım Merkezlerinden edinebilir veya güncelleyebilirler.

Android için de Firefox olduğunu unutmayın!

1 yorum:

  1. Bilgisayar için olan Firefox gerçekten hep ilerici ve yeni oldu ama android sürümü vasat son cümlene itafen söylüyorum

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi dile getirin!