1 Mayıs 2014 Perşembe

NVIDIA Kartlar için Ubuntu Açılış Ekranını Düzeltme

Ubuntu'da NVIDIA'nın açık kaynaklı sürümü yerine sahipli sürücüleri yüklediyseniz açılış ekranı(splash, boot, plymouth) düzgün görüntülenmeyebilir. Ubuntu logosu yerine yazı ile yazılmış bir görüntü alabilirsiniz.
Bu sorunu çözmek için bir kaç şeyi değiştirmek gerekiyor. Bu çözüm Plymouth kullanan tüm Linux dağıtımlarında da çalışabilir.





Öncelikle desteklenen çözünürlükleri öğrenmelisiniz. Şuan kullandığınız çözünürlüğü kullanabilirsiniz. Fakat açılışta açık kaynaklı sürücü kullanılacağından desteklenen çözünürlükler farklı olabilir. Açık kaynaklı sürücülerde kullandığınız çözünürlük de aynıysa geçerli çözünürlüğünüzü kullanabilirsiniz. Farklı olduğunu düşünüyorsanız veya emin değilseniz; bilgisayarınızı yeniden başlatıp, GRUB ekranındayken(işletim sistemi seçme ve kurtarma ekranıtuşuna basın ve) C tuşuna basın ve "vbinfo" yazıp enter'ı tuşlayın. Desteklenen çözünürlükler görüntülenecek. İstediğinizi not alın ve sistemi başlatın.

  1. Ctrl+Alt+T ile uçbirimi açın.
  2. sudo gedit /etc/default/grub   yazıp enter'ı tuşlayın. Kullanıcı şifrenizi girin.(girerken hiçbir çıkı görmeyeceksiniz)
  3. Düzenleyici bir pencere açılacak. #GRUB_GFXMODE=640x480 satırını bulun. Alt satıra geçip GRUB_GFXPAYLOAD_LINUX=1366x768-32 (buraya kendi çözünürlüğünüz gelecek) yazın.
  4. Pencereyi kapatın ve belgeyi kaydedin.
  5. Uçbirime echo "FRAMEBUFFER=y" | sudo tee -a /etc/initramfs-tools/conf.d/splash yazın ve enter'ı tuşlayın. Bittikten sonra aynısını aşağıdaki adımlar için de uygylayın.
  6. sudo update-initramfs -u -k all
  7. sudo update-grub
Bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda normal açılış ekranınızın geldiğini umarım.Ubuntu, teknoloji, bilgisayar, android, beyaz eşya, linux, televizyon, klima, buzdolabı, çamaşır makinesi, internet, web

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi dile getirin!