9 Mayıs 2014 Cuma

webOS Televizyonu Yeniden Kolay Hale Getiriyor

"160 milyon akıllı televizyon var, pek çoğu sıradan bir televizyon gibi kullanılıyor. İnsanların %53'ü akıllı televizyon ile neler yapabileceklerinin farkında değil. %75'i akıllı televizyonları karmaşık buluyor."
LG, webOS'i HP'den satın alarak webOS'e hak ettiği yeri vermesiyle akıllı televizyon özelliklerinin kullanılmasını, kanal değiştirmek veya sesi açıp kapatmak kadar kolay hale getirdi.
webOS Smart TV nasılmış bir bakalım.

Aslında LG'nin ve HP'nin kullandığı -ve aslında ilk olarak Palm'ın geliştirdiği- webOS görünüşte birbirlerinden tamamen farklı. Linux çekirdeği kullanan Web tabanlı uygulamaları çalıştırmakla öne çıkıyor webOS. Web tabanlı uygulamaların kolayca çalıştırılabilmesi sayesinde televizyon için uygulama geliştirmek daha kolay olacak.




LG'nin amacı akıllı televizyonun sunduğu özelliklerin normal televizyonu kullanmak kadar kolay olmasını sağlamak. Televizyonun kurulumunun sıkıcı olmadan yapılmasını sağlamak için LG, Bean Bird adında bir karakter kullanmış.





Televizyona bağladığınız cihazları kolayca tanımlayabilirsiniz. Böylece bağlantı seçeneklerinde "HDMI1, HDMI2, VGA, AV" gibi terimler yerine "Uydu, DVD, Oyun, Dizüstü Bilgisayar" gibi anlaşılması kolay tanımlamalar yapmanıza olanak tanır. Aslında bu özellik LG'nin önceki modelleri ve bazı televizyon markalarında da vardı. Ama webOS'teki benzersiz olmuş. Son kullanılanların önizlemesini de gösteriyor.

Bağlı cihazlar veya akıllı özellikler tek bir tuşla karmaşa olmadan kullanılabilir hale gelir. Açmak istediğinizde ulaşmak çok kolay. Uygulamalar arasında da hızlıca geçiş yapabiliyorsunuz.

Canlı Menü

Canlı Menü ile canlı olarak izlediğiniz televizyon kanalları arasında gezinebilir, o anda izleyebileceğiniz programları görebilir, gelecekteki programları bulabilir ve hatırlatıcı veya kayıt seçenekleri ayarlayabilirsiniz. Kaydedilen televizyon programlarına da buradan ulaşabilirsiniz. Aklınızdaki program veya kanalı arama özelliğini kullanarak bulabilirsiniz.


LG Store


İnternet üzerinden izlenebilen içeriklere, 3D içeriklere, yüklenebilir oyun ve uygulamalar tek bir yerden erişebilirsiniz.

Akıllı TV mantığını LG'nin kavradığını görüyoruz. Tıpkı tablet kullanır gibi akıcı ve keyifli bir kullanım sunan hızlı bir arayüz var. LG bir ara da Google TV olaylarına girmişti ama o da olmadı. Sonunda iyi bir Akıllı televizyon yapıldı. Bazı firmalar hareketle, sesle bilmem neyle kontrol ile göz boyamaya çalışırken LG'nin kullanışlılığı ön planda tuttuğunu bir kez daha görmüş olduk. Bakalım diğer televizyon üreticileri nasıl bir girişimde bulunacak.

2014 serisi webOS'li televizyonlar Türkiye'de satışa başladı.

Kısa bir tanıtım videosuyla yazımı bitireyim:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi dile getirin!