12 Haziran 2014 Perşembe

Akıllı Telefonunuzu "Kullanın"


Akıllı telefonlar hayatınızı kolaylaştıracak pek çok özelliği size sunuyor. "Var özellikleri de kullanmıyorum." Yok öyle! Basmışsın parayı almışsın. Hakkını vereceksin o telefonun. "Google Play"e veya "App Store"a girmemiş akıllı telefon kullanıcıları var ama bu yazım onlar için değil merak etmeyin. Şimdi sizlere menüde gördüğünüz ama pek ilgilenmediğiniz uygulamaların size sunduklarından ve uygulama mağazalarından yükleyebileceğiniz uygulamalardan biraz bahsedeceğim.




Takvim

Evet. Takvim. Hala bazı etkinlikleri, görevleri unutmamak için kağıt kalem arıyorsunuz? Doğum günlerini unutuyor musunuz? Evlilik yıl dönümü? Google kullanıyorsanız hesabınıza bağlı takvimlere aynı hesabı kullandığınız diğer cihazlar üzerinden de erişebilirsiniz. Bu sadece küçük bir hatırlatmaydı.







Kaybolmak? Yol sormak?

Akıllı telefonunuzda mutlaka bir harita uygulaması vardır. Fakat internete ihtiyaç duyarlar. Çevrimdışı bir uygulama arıyorsanız "Sygic" navigasyon uygulaması önerebilirim. 15 günlük navigasyon olarak kullanma denemesi veriyor. Navigasyon isterseniz yaklaşık 80 lira ödeyerek aracınızda navigasyon olarak kullanabilirsiniz. Ama 15 gün dolduktan sonra çevrimdışı olarak yol bulmak için kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Premium sadece sesli yönlendirme ve yol takibi için geçerli. Araçla veya yaya olarak kullanıma uygundur.





Google Keep

Yoğun bir yaşamda unutkan olabiliyoruz. Google Keep not almak için çeşitli seçenekler sunuyor. Notlarınızı renklendirebilir, ses ve fotoğraf ekleyebilirsiniz. Google Keep, belirli bir zaman için hatırlatıcılar eklemenize de olanak tanır. Google hesabınızla, bilgisayar da dahil bağlandığınız her cihazda notlarınızı kullanabilirsiniz. iOS kullanıcısıysanız TurboNote uygulaması yardımcı olabilir. Tarayıcınızdan da keep.google.com  adresinden notlarınıza erişebilirsiniz.




 

Feedly

Takip ettiğiniz siteler, bloglar var mı? Çoğu RSS hizmeti sunuyor. Feedly uygulaması ile RSS kaynakları ekleyip istediğiniz tüm siteleri tek bir yerden takip edebilirsiniz.









 

Bulut Depolama

İster Google+'ın ister Dropbox'ın beğendiğiniz bir hizmetin galerideki fotoğraflarınızı yedeklemesine müsade edin. Kazalardan en az kayıpla kurtulun. Dosyalarınıza her yerden ulaşın, düzenleyin, paylaşın hatta üzerinde aynı anda ortak çalışın. Google Drive bu konuda çok yetenekli.
Ubuntu, teknoloji, bilgisayar, android, beyaz eşya, linux, televizyon, klima, buzdolabı, çamaşır makinesi, internet, web






Tribesports

GPS destekli bu spor uygulaması; yürüyüş, koşu, bisiklet ve çok daha fazla alanda size raporlar ve öneriler sunar.










 Goggles

Google'ın sunduğu bu uygulama ile etrafınızdaki kitaplar, önemli noktalar, logolar, ürünler, sanat eserleri, tarihi mekanlar, barkod ve karekod gibi şeyleri kameranızla çekerek ilgili öge hakkında bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca metinleri de (el yazısı ve şekilli yazı tipleri hariç) tanıttırarak arama, metin olarak kopyalama veya çeviri yapabilirsiniz. İnternet bağlantınızın olmadığı durumlarda normal kamera uygulamalarını kullanarak çektiğiniz fotoğraflar, İnternet bağlantısı olduğunda otomatik olarak taranacak ve Goggles sizi bilgilendirecek.
Uygulamanın Türkiye'deki tarihi mekanlar, sanat eserleri, kitaplar, CD'ler için de gayet başarılı olduğunu denedim.





Anki

Dil öğreniyorsanız kelime ezberlemek çok önemli. Anki, size kendi eklediğiniz kelimeleri sorar. Siz bilip bilememenize göre bir kolaylık seçersiniz. Böylece kelimelerin tekrar sorulma aralığı ayarlanır. Yani yeni öğrendiğiniz veya öğrenip de sonradan unuttuğunuz kelimeler daha sık sorulur. Öğrendiğiniz kelimelerse belki 3 gün belki 3 ay sonra sorar. Anki bu şekilde kelimelerinizi düzenleyerek en verimli şekilde çalışmanızı hedefler. Anki, Android'te ve bilgisayarda (Linux, Mac OS ve Windows) çalışır. Telefonda veya tablette kelime eklemek zor olursa bilgisayarda yazıp daha sonra istediğiniz cihazda çalışabilirsiniz otomatik eşitleme özelliği ile. ankiweb.net/shared/decks/ adresinden hazır desteler de bulabilirsiniz.




Wonder Timer

Hazır ayarlarla gelen, özelleştirilebilir geri sayım aracı. Yemeğin pişmesi, çamaşır makinesinin bitmesi gibi seçenekler var. Kullanımı keyifli.









Toshl Finance

Gelir, gider ayarlaması için mükemmel uygulama. Harcamalarınızı ekleyerek ne kadar paranızın ne kadarını harcadığınızı görebilirsiniz. İsterseniz aylık harcama planlarınızı önceden yaparak paranızın belli bir süre için yetmesini sağlarsınız.




Pocket

İlgi çekici bir şey bulduğunuzda onu "cebinize" atın. İhtiyacınız olduğunda Çevrimdışıyken bile erişin.






Pushbullet

Telefon, tablet, bilgisayar veya akıllı saat. Bir internet sayfasını, fotoğrafı veya dosyayı istediğiniz cihazınıza gönderin. Pushbullet'in uygulama ve tarayıcı eklentileri bulunuyor. Bilgisayarınızdan telefonunuzdaki bildirimleri görme hatta mesaj gönderme işlemlerini yapmanız mümkün. Ayrıca pano paylaşımı ile telefonunuzda kopyaladığınız bir şeyi bilgisayarınızda yapıştırabilirsiniz.



Skyvi (Android)

Siri'ye kafa tutan bir sesli asistan. Kullanmak için İnternet bağlantısı gerekiyor.

 

Asistan B (Android)

Skyvi kadar gelimiş değil ama Türkçe.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi dile getirin!