6 Temmuz 2014 Pazar

En iyi Ubuntu Temaları





Ubuntu'da yeni temalar yüklemek, simgeleri, pencerelerinizi v.s. değiştirmek çok kolaydır. Şimdi sizlere tema bulabileceğimiz siteleri, benim beğentiğim temaları ve temaların yüklenişini göstereceğim.


Gnome-Look.org

Bu siteden Gnome arayüzü kullanan tüm sistemler için tema bulabilirsiniz. Ben ortalığı karıştırmamak için sadece Ubuntu için "nasıl yapılır"ı anlatacağım.
Bu sitede solda kategoriler göreceksiniz.

GTK 3.x kısmından arayüz teması, Icons kısmından simge teması, Fonts kısmından yazı tipleri ve X11 Mouse Themes kısmından imleç teması beğenebilirsiniz.

Bir kategori seçtikten sonra "Highest Rated" seçerseniz en iyi temaları görebilirsiniz. Beğendiğiniz bir temaya tıklayın. Açılan sayfadan "Download" seçeneğini bulun ve temayı indirin.

Temaların Kurulması

Bir kereye mahsus olmak üzere Ubuntu Yazılım Merkezi'nden "Unity Tweak Aracı"nı yüklüyoruz. Bu araç tema seçmenin dışında pek çok özelleştirme seçeneği sunar. Daha sonra mutlaka kurcalayın. Ubuntu, teknoloji, bilgisayar, android, beyaz eşya, linux, televizyon, klima, buzdolabı, çamaşır makinesi, internet, web

İndirilenlar klasöründen indirdiğimiz temayı açıyoruz. Sıkıştırılmış bir dosya olmalı. Onun penceresi bir kenarda dursun. Dosya yöneticisinde geri giderek yine Ev sayfamıza geliyoruz. CTRL+H tuşlarına bastığımızda gizli klasörleri göreceksiniz. Daha önceden açtığımız tema dosyasını  .themes adlı klasöre taşıyoruz. (sadece indirdiğimiz tema ismini taşıyan klasörü taşımamız yeterlidir.) Eğer simge teması yüklemişsek .icons klasörüne yükleme yapıyoruz. Tekrar CTRL+H'ye basarak dosyaları tekrar gizleyebilirsiniz.

Yüklediğimiz Unity Tweak Aracı'nı açıp Temalar'a basıyoruz. Klasöre attığımız temalar burada görünmelidir. Buradan tema seçimi yapabilirsiniz.

Favorilerim

Arayüz Temaları

Zukitwo


Uncomplicated


A New Start

Elementary

Numix (Şu anda kullandığım)

Flattice

Simge Temaları

 Numix Circle

 

Nitrux

Evolvere


Flattr

Ardis

bluemoon

1 yorum:

Düşüncelerinizi dile getirin!